Marktentree met retail productintroductie op accountniveauDoelgericht Interim Management voor Export.

Business case: New business development “Marktentree met retail productintroductie op accountniveau”.

Opdrachtgever is actief in de export van fmcg food producten met een typische Nederlandse heritage. Voor het introduceren van de producten in Frankrijk en Duitsland ontbreekt het aan de juiste man/vrouw met kennis en ervaring van professioneel accountmanagement. Tegelijkertijd is door het gebrek aan voldoende marktinzicht de kans van slagen van deze introductie onduidelijk. Het “gevoel” en enkele beurscontacten gaven weliswaar een positieve feedback over de interesse en de consumentenbehoefte, maar het accountmanagement dat voor deze markten noodzakelijk blijkt, is onvoldoende aanwezig binnen het bedrijf. Uit eerdere kleinere proefleveringen, blijkt deze “directe account export” vaak voor onbekende verassingen te zorgen. Ook de lokale taal levert daarbij veel problemen op.

Een ervaren internationaal interim accountmanager, die de lokale retail accounts op hoofdkantoor-niveau van binnenuit kent, moet zorgen voor een goede start van deze retail productintroductie en moet met gedegen category management skills de kans van slagen vergroten. Hij/zij meet de interesse in de producten bij de consument, door op accountniveau de verkoopdata te analyseren. Daarnaast wordt de interne organisatie geholpen om aansluiting te krijgen bij de logistieke en verpakkingseisen van ieder account.

De interim manager zorgt met zijn/haar actuele kennis en ervaring er hier dus voor dat de retail productintroductie op accountniveau snel en succesvol van start gaat. Zodat objectief kan worden beoordeeld wat de lange termijn haalbaarheid is.

Opdracht: met de juiste category kennis, klantenkennis en verkoopervaring op accountniveau, een productintroductie ondersteunen bij grote retail klanten in Frankrijk en Duitsland (new business project). Bij succes vervolgens zorgen voor de juiste interne follow-up en kennisoverdracht en zorgen voor het kundig inwerken van een opvolger (voortzetting van dit project als reguliere export business).

 
Liever een snelle interim oplossing voor export? Neem dan contact met ons op.

Contact