Young Export Talent


Internationale sales of /exportcarrière starten?

Ben je iemand met veel energie en met een ondernemende ambitie? Die geen uitdaging uit de weg gaat en niet opgeeft, maar oplossingen zoekt? En dus met een grote dosis doorzettingsvermogen! En heb je al een paar jaar commerciële werkervaring opgedaan? Lees dan nu meer.

Jongeren in de exportsector: de hele wereld als jouw werkterrein.


Een baan als international accountmanager, area sales manager, exportmanager betekent dat de wereld je werkterrein wordt. Nieuwe culturen ontdekken, andere talen leren, gewoonten ervaren, lokaal zaken doen en bijzonder ervaringen opdoen. ExportSelect werkt samen met exportbedrijven die je deze kansen bieden. Niet op kantoor of in de file, maar de wereld ontdekken en de dynamiek van internationaal zakendoen ervaren! Internationaal ondernemen en exporteren begint met het doorgronden van de interne organisatie, exportstrategie, transport voorwaarden en het doorgronden van levering- en betalingsvoorwaarden etc.

Je komt stap voor stap meer in contact met buitenlandse klanten of distributeursnetwerken, je bent betrokken bij handelsbeurzen en je wordt een zelfstandig aanspreekpunt voor klanten en ook zelf verantwoordelijk voor exportbudgetten. Wij zijn continue opzoek naar kandidaten vanaf HBO niveau, die internationaal willen doorgroeien in export of eventueel op termijn naar het buitenland willen. Veelal wereldburgers, die het prettig vinden om in een internationale no-nonsense en pragmatische organisatie te werken als een Young Export Talent. Veel van onze relaties zijn opzoek naar leergierige en dynamische (young) professionals die een internationale of export carrière ambiëren. Toonaangevende Nederlandse producenten of handelsfirma’s in de B2C of B2B, die allemaal over de grens ondernemen. Vaak vanuit “learning by doing”, aangevuld met interne of externe opleiding, taalcursussen, cultuurtraining etc.

Ambities en junior-functies in de exportsector.


Waar ligt je ambitie echt?- de werkwijze van een internationale verkoop en verkooporganisatie.- verkoop gesprekken in het buitenland, offertes opstellen en afsluiten- intern samenwerken met alle betrokken afdelingen (zoals marketing, logistiek,  finance, productontwikkeling e.d.- samenwerken met klanten, distributeurs, afspraken maken over assortimenten,  verkoopplanning en de marketing ondersteuning etc.- internationaal relatie onderhoud en business development aanpak. In een exportfunctie ga je ontdekken hoe export werkt, wat het betekent om in een internationale dynamiek ervaring op te doen. Spreek je één of meerdere buitenlandse talen en heb je de ambitie om veelvuldig internationaal te reizen? Dan is dit een opstap naar een exportmanagement carrière, met veel buitenlandse klanten contacten, reizen en het ontdekken van lokale culturen.

Enthousiast geworden? Schrijf je dan nu in bij onze management search base of neem contact met ons op!

Inschrijven