Tijdelijke vervaning van de exportmanager

Doelgericht Interim Management voor Export.

Business case: “Tijdelijke vervanging van een exportmanager”.

Opdrachtgever exporteert machine (oem) onderdelen voor de voedings - verwerkende industrie en staat aan de vooravond van de overname van een distributeur in Singapore. Deze distributeur kan de gehele export overnemen van de opdrachtgever naar Zuidoost-Azië en China. Tot dat moment wordt deze export nog verzorgt door het Nederlandse exportmanagement. Vooruitlopend op deze ontwikkelingen is de huidige verantwoordelijke exportmanager al vertrokken. Dat betekent dat deze opdrachtgever met een tijdelijk probleem zit om zijn klanten en relaties in het Verre Oosten optimaal te kunnen blijven bedienen. Aangezien de daadwerkelijke overname en overdracht in Singapore nog zeker 9 maanden gaat duren, voordat er lokaal exportmanagement is geïnstalleerd, is er behoefte aan een tijdelijke invulling van de huidige rol van de Nederlandse exportmanager.

Met een interim exportmanager, die kennis heeft van de branche, de lokale markten in Zuidoost-Azië en zijn weg lokaal goed kent, wordt ervoor gezorgd dat er geen gat ontstaat in de klantrelaties en er geen business weglekt naar de concurrentie. Door de bestaande relatie met de lokale distributeurs te onderhouden wordt de continuïteit gewaarborgd in deze overgangsfase.

Opdracht: relatie onderhouden met de huidige distributeurs in het Verre Oosten, het bewaken van de klantbehoeften en daar waar nodig de helpende hand bieden met kennis van zaken van de producten en de branche.

Liever een snelle interim oplossing voor export? Neem dan contact met ons op.

Contact