international

area sales manager

CRV in Arnhem, is een internationale onderneming op het gebied van rundveeverbetering. Hieronder verstaat CRV de ontwikkeling, de productie en de verkoop van genetische producten en informatieproducten, maar ook dienstverlening, zoals fokkerijbegeleiding, melkproductieregistratie en kunstmatige inseminatie op locatie. Bij CRV in Nederland werken plm.1300 mensen. De producten en diensten van CRV worden wereldwijd afgezet in meer dan 50 landen bij meer dan 50.000 rechtstreekse klanten, voornamelijk rundveehouders en in de exportlanden via distributeurs. Het hoofdkantoor van CRV is gevestigd in Arnhem en daarnaast heeft CRV vestigingen in België, Luxemburg, Duitsland, Tsjechië, Spanje, Brazilië en Nieuw-Zeeland, Australië, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Voor meer informatie over CRV verwijzen wij naar www.crv4all.com.

Bedrijfsomschrijving

Binnen de afdeling Global Sales zijn een zestal area managers verantwoordelijk voor de wereldwijde export via een bestaand netwerk van distributeurs. Tevens oriënteert men zich continue op nieuwe afzetmarkten en de verdere samenwerking met nieuwe partners en grotere klanten. Wegens verdere groei van de export sales blijven wij op zoek naar een Area sales manager, bij voorkeur woonachtig in Zuid Amerika of vanuit Nederland. Naast de huidige distributeurs is er voldoende mogelijkheid om ook nieuwe partners te zoeken en je verder te verdiepen in de business development kansen in de lokale rundveemarkt. De exportontwikkeling in deze regio’s moet leiden tot een structurele aanwezigheid in deze groeimarkten voor de rundveeverbetering.

Taken en verantwoordelijkheden

Taken en verantwoordelijkheden: - zelfstandige begeleiding, ondersteuning en advisering van distributeurs bij de ontwikkeling van salesactiviteiten. - commercieel verantwoordelijk voor het realiseren van de gebudgetteerde omzet en marge. - opstellen en implementeren van de verkoop- en marketingplannen conform de internationale strategie. - uitbouwen van de omzet bij bestaande klanten/distributeurs en onderhouden van langdurige relaties en netwerkcontacten. - bezoeken van beurzen en begeleiden van lokale marketing- en verkoopcampagnes. - marktontwikkelingen volgen en markt- en concurrentie analyses maken en deze vertalen naar acties. - actieve ondersteuning en participatie in internationale strategische projecten. - organiseren van product trainingen in samenwerking met product specialisten van CRV voor eindklanten en distributeurs. Functie eisen: - minimaal HBO werk en denkniveau, studierichting HAS / HEAO –CE . - een goede affiniteit met de agrarische sector is noodzakelijk! - tenminste 3 jaar zelfstandige ervaring in export verkoop bij voorkeur met klanten in de agrarische sector (landbouw/veeteelt).

Functie eisen

Exportervaring
veeteelt
Aantal jaren ervaring (min)
3 tot 5 jaar
Voor export naar
Zuid-Amerika
Marktkennis
B2B MARKT
Opleiding (hbo/wo)
agrarisch + commercieel
Talen
Nederlands- Engels-Spaans
Reisfrequentie
25-50%

Overige opmerkingen

- bonus , auto van de zaak, winstdeling regeling. - veel mogelijkheden tot opleiding en zelf ontplooiing. -de Business development manager rapporteert aan de Managing Director BU Global Sales. Deze vacature kan lokaal worden ingevuld/geplaatst in Zuid-Amerika of via Hoofdkantoor in Arnhem(NL).

Sollicitatie informatie:

Alle reacties lopen via ExportSelect. Voor meer informatie kun je onderstaand contact opnemen met ExportSelect.

Voor het versturen van je sollicitatie kun je gebruikmaken van bovenstaande reactie link.