Area Sales Manager Europa

Voor een ambitieuze Area Sales Manager Europa, die wil doorgroeien. Met plm 2-3 jaar internationale verkoop- en exportervaring; bij voorkeur met affiniteit voor (premium) non food consumer products. Een internationale carrièremogelijkheid voor iemand met online en offline export sales en accountmanagement ervaring. Naast het uitbouwen van de bestaande export verkoop bij internationale accounts en distributeurs in Europa, zul je je ook kunnen toeleggen op business developmentBen je dus iemand met veel energie, ambitie en die leergierig is, maar ook met grote dosis doorzettingsvermogen? Dan is dit de kans.

Introductie

- je realiseert de omzet en gestelde targets voor de eigen Europese regio.
- je werkt samen met klanten bij het ontwikkelen van verkoop- en marketing activiteiten.
- je bent aanspreekpunt en partner voor bestaande klanten in bovengenoemde kanalen.
- je bent operationeel verantwoordelijk voor de verkoopplannen, prijs/kortingen beleid,
  marketing, producttraining en productassortiment op distributeur/klantniveau.
- je neemt deel aan internationale beurzen en levert bijdrage aan promotionele
  activiteiten.
- je bent aanspreekpunt voor sales, marketing, logistiek en service in nauwe samenwerking met een professionele back office.
- je genereert marktinformatie en signaleert trends om er proactief op in te spelen én
  om nieuwe business te genereren.
- je levert een actieve bijdrage aan de gezamenlijke export- en marktontwikkeling.

Functie eisen

Exportervaring
fmcg non-food
Aantal jaren ervaring (min)
3 tot 5 jaar
Voor export naar
Europa Totaal
Marktkennis
B2C MARKT
Opleiding (hbo/wo)
commercieel / business
Talen
Nederlands- Engels
Reisfrequentie
25-50%
Salaris
EUR n.o.t.k



Volledige vacature omschrijving

Wij zoeken een ambitieuze Area Sales Manager Europa, die wil doorgroeien. Een internationale carrièremogelijkheid voor iemand met online en offline export sales en accountmanagement ervaring. Naast het uitbouwen van de bestaande export verkoop bij internationale accounts en distributeurs in Europa, zul je je ook kunnen toeleggen op business development.

Onze opdrachtgever, Platinum BV, gevestigd in Breda, is een modern, super dynamisch bedrijf en is gespecialiseerd in de levering van kwalitatieve hoogwaardige outdoor terras producten, zoals parasols, parasolvoeten, schaduwdoeken en tuinmeubelhoezen. Modern en dynamisch, omdat de medewerkers internationaal ondernemend zijn en het assortiment een innovatief en hedendaags design heeft. De marktsegmentatie en positionering met kwalitatieve premium A-merken zoals Platinum, Nesling en AeroCover, wordt aangevuld met private labels en budget labels. Op deze manier worden meerdere klantsegmenten binnen Europese focuslanden bediend. Met innovatieve productontwikkeling, slimme marketing en met ondersteuning vanuit het hoofdkantoor in Breda worden voornamelijk tuincentra, speciaalzaken, grootwinkelbedrijven en premium online winkels, professioneel bewerkt.

 

Platinum BV, met momenteel 35 fte en verkoop in 60 landen, groeit hard met een sterke focus op Europa. Dat wordt gerealiseerd op basis van de kernwaarden: bekwaam, betrouwbaar, ondernemend, positief en vernieuwend.Platinum biedt uitstekende mogelijkheden voor een ondernemende en ambitieuze area sales of account manager, die mee kan en wil groeien.

2022-02-07

Sollicitatie informatie:

Alle reacties lopen via ExportSelect. Voor meer informatie kun je onderstaand contact opnemen met ExportSelect.

Alle vacatures zijn altijd bedoeld voor M/V

Voor het versturen van je sollicitatie kun je gebruikmaken van bovenstaande reactie link.

Delen