Onze werkwijze


1. Focus en gerichte screening

ExportSelect is een no-nonsense bureau voor de search & recruitment voor export en internationale management functies. Internationale ervaring, kennis van export, interculturele sensitiviteit, talenkennis, landenervaring en brancherelevantie zijn dé criteria waarop wij kandidaten screenen. Het is het uitgangspunt voor een klantspecifieke match en voor onze shortlist. De juiste kandidaat is immers uw visitekaartje bij uw buitenlandse klant.

2. Welke profiel past het beste bij de vacature
Betreft het een exportfunctie voor business development met het accent op nieuwe markten of toch eerder relatiebeheer? Staat accountmanagement centraal, distributeurs management of landenmanagement of een combinatie van deze? Is uw exportomgeving B2C of B2B? Is er technische productkennis nodig waarbij een technische opleiding is vereist? Wij stellen voor elke exportvacature het juiste competentie- en wervingsprofiel op. Vervolgens vinden wij geschikte kandidaten.

3. Kennis van de arbeidsmarkt voor export 
Wij hebben al meer dan 15 jaar de focus op exportmanagement kandidaten voor tal van internationale functies. We hebben veel ervaring met dit segment van de arbeidsmarkt, hebben een groot netwerk en weten tot in detail wat er nodig is voor een succesvolle buitenlandse expansie en export. In dit netwerk zijn meer dan 6.500 voorgeselecteerde internationale sales en managementkandidaten bereikbaar met ieder een eigen profilering. 

4. Sreening van exportcompetenties van shortlist kandidaten
Onze kandidaten hebben kennis en vaardigheden voor internationaal ondernemen en worden getest op exportcompetenties, zoals gevoel voor de buitenlandse cultuur, aanpassingsvermogen, doorzettingsvermogen, ondernemende aanpak en met export- en talenkennis. Kandidaten krijgen tijdens persoonlijke interviews ook te maken met business case simulaties en wordt de motivatie voor export en reisfrequentie getoetst.