Knowhow voor Export Business development  • Interim export (sales) management met specifieke marktkennis per landenregio op klant- en distributieniveau direct inzetbaar!

  • Kortere inwerkperiode, véél voorkennis van de exportmarkt en mét business development ervaring.
  • En dus sneller lokale contacten mogelijk over gewenste distributie structuur en partnerselectie.
  • Grotere effectiviteit en lagere kosten tijdens de periode van nieuwe marktontwikkeling (plm. 6 tot 9 maanden).
  • Flexibele kennisoverdracht binnen de eigen (export)organisatie is optimaal.
  • Ook mogelijk via lokale Nederlands sprekend Interim Exportmanagement (in Duitsland, Frankrijk, België, Spanje en UK).


ExportSelect biedt de unieke mogelijkheid om voor export en new business development interim sales management te selecteren met verstand van zaken van buitenlandse markten en gesegmenteerd naar branche, exportland/regio. Met het grootste netwerk van Nederland met exportmanagement deskundigheid!

Voor business development succes bij (onbekende) nieuwe markten:
Voor het openbreken van nieuwe markten, weet je vooraf eigenlijk niet zeker of het succesvol zal zijn of dat het huidige management zelf alle exportkennis in huis heeft.
Dé oplossing is om interim exportmanagement in te huren met alle kennis over deze markt, de juiste distributiestructuren kent en de lokale contacten al heeft. Je weet dan ook snel en zeker of je product succesvol kan worden in deze nieuwe markt, voordat je verder investeert.

Voor vervanging of herstructurering van de exportorganisatie:
Soms is de juiste exportvacature niet in te vullen met de beste kandidaat. Of soms is er een tijdelijke oplossing nodig of wordt er voor de huidige exportafdeling een andere werkwijze of opzet noodzakelijk geacht. Een interim-manager export kan dan uitkomst bieden. Hij /zij weet wat het betekent om internationaal te werken en kan nieuwe inzichten brengen.

Wij selecteren een passende interim sales manager export, op basis van een voor de opdrachtgever netto uurtarief (geen marge opslag), doordat wij werken op basis van een eenmalige fee. De afspraken (over tarieven, opdrachtbeschrijving, tijdsduur) worden dan ook direct met een zelfstandige interim-manager gemaakt. Dat werkt voor een interim aanpak kostenverlagend. De voorselectie en het advies over de juiste interim keuze verzorgen wij.

Ons bestaande netwerk voor Interim Management Export.
In ruim 18 jaar hebben wij een netwerk opgebouwd  met kandidaten voor export sales en internationaal ondernemen. Daarbij zoeken wij altijd naar "de rode draad" in het CV met betrekking tot branche- en landenervaring. Want een interim manager via ExportSelect moet op instant kunnen bijdragen aan het succes en de groei van de export. Hij/zij kent namelijk de klanten en de distribuitiestructuren en heeft de exportervaring in de branche van de opdrachtgever.