ExportSelect Duitsland


Duitsland is met afstand de grootste exportmarkt voor Nederland. Om op de langere termijn bij Duitse klanten serieuzer genomen te worden, is lokale aanwezigheid met een eigen sales organisatie aan te bevelen. Met deze stap komt uw bedrijf ook dichter bij de Duitse zakencultuur te staan.

Via ExportSelect Duitsland en ons Support Office in Düsseldorf, kunnen wij een culturele brug slaan tussen een Nederlandse werkgever en Duitse kandidaten. Onze werkwijze is inclusief contractafstemming met Duitse kandidaten. We begeleiden zowel de opdrachtgever als de kandidaat met een duidelijke communicatie en verwachtingsmanagement.


Werven in Duitsland gaat anders dan in Nederland. Meer persoonlijk, formeler en met een gedetailleerdere communicatie. Door  eigen onderzoek onder Duitsers, die werkzaam zijn voor Nederlandse bedrijven, hebben we een analyse kunnen maken van het gedrag en de verwachtingen van Duitse kandidaten tijdens de sollicitatie, de contractbesprekingen en inwerkperiode. Daardoor kunnen wij onze opdrachtgevers beter adviseren over culturele verschillen en hoe deze zakelijk overbrugd kunnen worden, maar ook hoe onnodige misverstanden vermeden kunnen worden. Een succesvollere match is daarmee beter gegarandeerd.
 

Wilt u meer weten over succesvolle recruitment van duitse medewerkers?
 
Lees meer