Focus op competenties voor een exportfunctie.


Onze focus bij de werving voor een exportvacature, ligt op kandidaten met de juiste talenkennis, exportkennis, branchekennis en landenervaring én kandidaten, die bedreven zijn in de omgang met cultuurverschillen, ervaring hebben met lokale distributiestructuren en gewend zijn om te reizen.

Zo kennen we kandidaten, die wereldwijd inzetbaar zijn voor bijvoorbeeld voor een vacature exportmanager, area- of international account manager voor sectoren zoals: fmcg, agri, foodingredients, machinebouw, handel, automotive, packaging, industrial supplies, chemie etc. voor de regio's zoals: Afrika, ZO-Azië, Scandinavië, West-Europa, CEE, EMEA, China, India, Americas.

Met deze specialisatie op de arbeidsmarkt, vinden wij voor elke exportvacature de juiste kandidaat. Onze werving en selectie voor export (sales) management richt zich vooral op het vinden van de juiste kandidaat via ons netwerk en via onze gerichte online recruitment strategie in combinatie met onze persoonlijke linkedin voor de exportdoelgroep. Deze mix van gerichte zoekstrategieën is zeer succesvol gebleken.