Reorganisatie Export of Overname?


De exportafdeling functioneert niet meer optimaal? Of moeten worden samengevoegd na een overname? Of de juiste mensen zijn niet te vinden? Dat kan natuurlijk tal van redenen hebben, maar feit is dat de buitenlandse klanten er niet onder mogen lijden. Je hebt al wel een duidelijk beeld van wat er anders moet, maar met de huidige bezetting gaat deze verandering er niet komen.

Voor die situaties hebben we een succesvolle aanpak ontwikkeld onder de naam ïnside sales optimalization. Concreet betekent dat het opzetten en invullen van een interimproject van tussen de 3 tot 9 maanden, waarbij de exportafdeling wordt geprofessionaliseerd en klantgerichter wordt gemaakt voor de toekomst. Afgestemd op de buitenlandse klant en voor verschillende buitenlandse markten. Daarvoor zoeken wij dan een kundige interim manager - inside export sales, die zijn/haar ervaring meebrengt om een dergelijk project inhoud te geven.

Wij noemen dat verandering vanuit de praktijk en met ondersteuning van een door de exportpraktijk ervaren interim manager. Een werkwijze op basis van kennis van zaken en dus makkelijker wordt geaccepteerd door een bestaande exportorganistie.


Meer weten? Contact