exportcoordinator

Deze functie is zowel interessant voor een ervaren medewerker exportbinnendienst, maar zeer zeker ook voor een starter (plus), die zich op de langere termijn verder wil ontwikkelen in export sales of management en daarvoor nu de komende jaren goede exportkennis wil opbouwen.
Je bent als exportmedewerker werkzaam op de afdeling verkoop binnendienst en verantwoordelijk voor de exportorders van de klanten. Je bent het aanspreekpunt voor de klantbestellingen en zorgt voor een efficiënte en servicegerichte afhandeling van alle klantvragen en orders. Het betreft een brede en zelfstandige functie, waarbij je een spilfunctie vervult tussen exportverkoop en de interne organisatie. Voor deze functie zijn wij opzoek naar kandidaten op HBO niveau, die willen doorgroeien in export en het prettig vinden om in een no-nonsense en pragmatische organisatie te werken.

Introductie

- het ondersteunen van de verkoop en verkooporganisatie.
- offertes opstellen, deze opvolgen, orders afsluiten en zorgen voor een correcte afwikkeling van de orders.
- Informatieverstrekking aan klanten, douaneformaliteiten en overleg met vervoerders betreffende de status van orders en levertijden.
- het voeren van een verkooporder administratie en bijhouden van het klantenbestand.
- telefonisch en per mail onderhouden van klantcontacten.
- begeleiden en ondersteunen van alle activiteiten voor de interne verkoopadministratie, zoals klachtenregistratie, debiteurenbeheer en ondersteuning bij vakbeurzen.

Functie eisen

Exportervaring
industriële toelevering
Aantal jaren ervaring (min)
3 tot 5 jaar
Voor export naar
Wereldwijd
Marktkennis
B2B INDUSTRIE
Opleiding (hbo/wo)
hbo niveau werkzaam
Talen
Nederlands- Engels
Reisfrequentie
nvt
Salaris
EUR n.o.t.k



Volledige vacature omschrijving

Onze opdrachtgveer, Henkelman BV, gevestigd in ‘s-Hertogenbosch, is een toonaangevende producent van vacuüm verpakkingsmachines. Henkelman ontwikkelt, produceert en exporteert wereldwijd ruim 16.000 machines per jaar naar een netwerk van 450 distributeurs in o.a. de foodindustrie in meer dan 80 landen. Het Brabantse familiebedrijf, met ruim 70 medewerkers, dankt haar succes aan hoog kwalitatieve producten, breed assortiment, snelle betrouwbare levertijden en een uitstekende sales support service. De werknemers zijn trots op deze performance en hebben versterking nodig op de exportafdeling. Daarom zoeken wij een doorgroeier, die de export als zijn/haar werkterrein ziet en zich daar verder in wil ontwikkelen.

2021-11-17

Sollicitatie informatie:

Alle reacties lopen via ExportSelect. Voor meer informatie kun je onderstaand contact opnemen met ExportSelect.

Alle vacatures zijn altijd bedoeld voor M/V

Voor het versturen van je sollicitatie kun je gebruikmaken van bovenstaande reactie link.

Delen